Salvia Rutilans Ananassa

Ananassalie

Type: Kruiden

Soort: Borderplant

Standplaats: Zon

Grond: Vochthoudend / Vochtig

Wintergroen: Nee

De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Zeer geschikt voor de siertuin. Heeft opvallend blad, bloeiwijze en vorm en laat zich eenvoudig combineren. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Is zeer geschikt om te combineren met de ‘basisplanten’. Van oorsprong is het een ‘weideplant’ en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Is dan ook vaak goed te combineren met ‘bosrandplanten’. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Deze prachtige en fruitig geurende salie komt van oorsprong uit Zuid-Amerika.
Deze salies zijn doorlevend maar slechts beperkt winterhard. Tijdens zachte winters overleven ze gemakkelijk in volle grond, maar bij zeer koude temperaturen kan je ze voor de zekerheid beter wat beschermen of als potplant telen. 
De culinaire toepassingen zijn veelzijdig. Zowel de bladeren als de bloemen zijn eetbaar en lekker. Je kan ze toevoegen aan fruitsalades en dranken, of als garnituur gebruiken op desserts en in salades. De bladeren zijn ook geschikt als smaakmaker in allerlei sauzen en marinades. Probeer zeker ook eens ijs of een milkshake te maken mat ananassalie, heerlijk.